NEI

NEI – Neuro Emotionele Integratie

Uitgelegd voor volwassenen & kinderen

De NEI therapeut kijkt voorbij de klacht en gaat op zoek naar de oorsprong ervan. NEI gaat ervan uit dat vrijwel elke ziekte, pijn of klacht een emotionele oorsprong heeft. Dit wordt via het onderbewustzijn opgespoord. Onbewuste delen worden bewust gemaakt. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van symptomen maar het zoeken naar de oorzaak.

Veel van je ervaringen ben je vergeten of heb je weggestopt. Je bent je er niet van bewust. Deze onbewuste delen worden wel in je lichaam opgeslagen. Ons onderbewustzijn fungeert als het ware zoals de harde schijf van je computer. Alle antwoorden en informatie zijn voorhanden.

Op deze manier kunnen onbewuste delen invloed uitoefenen op de cellen en het celgeheugen en zo voor lichamelijke, mentale, psychische of energetische klachten zorgen. Filmpje van de universiteit van Vlaanderen over de werking van celgeheugen en wat stress met een mens doet.    https://www.youtube.com/watch?v=cENXlup_B6w   (het gaat om de uitleg van hersenen niet direct het onderwerp)


Door middel van vragen stellen aan dit onderbewuste geheugen wordt duidelijk wat er is gebeurd in het verleden, waardoor je nu in het heden ergens last van hebt. 

NEI helpt je deze emotionele blokkades op te ruimen. Hierdoor maak je de weg vrij voor genezing en ontwikkeling. Dit doe je door een techniek waarbij de linker en de rechter hersenhelft weer met elkaar communiceren. Dit activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam en maakt verandering mogelijk.

Er zijn geen lange praatsessies nodig, ook is het niet nodig oud zeer opnieuw te beleven. Daarom ervaren mensen NEI als een zeer prettige therapievorm.


Wat kan NEI voor mij betekenen?

NEI bekijkt de ‘klacht’ als de disbalans die aan de oppervlakte te zien is. In de vorm van fysiek of psychische klacht. Met NEI ga je holistisch kijken naar de persoon in zijn geheel waar de disbalans vandaan komt. Dat kan van alles zijn dus we kijken breed naar bijvoorbeeld: voeding, allergieën, vaccinaties, stress, erfelijkheid, verslaving enz.

Jij bent niet je klacht.. zonder dat zou je.. ?

NEI richt zich op de oorzaak van je klacht. De methode werkt verhelderend, snel en doelgericht. Zodat je zelf niet hoeft te bedenken waar het vandaan zou kunnen komen of een gebeurtenis herbeleven. NEI pikt exact de juiste emoties en gebeurtenissen eruit wat gekoppeld is aan je klacht. Door die jezelf bewust te worden gaat de spanning eraf en komt er beweging. Die beweging zorgt voor een opening om anders naar dingen te gaan kijken en denken. Het gaat dus niet om het behandelen en onderdrukken van klachten maar opruimen van de oorzaak!


Wat is de oorzaak van mijn klacht?

Als een emotie zich vastzet in je lichaam ga je last krijgen van bijvoorbeeld: hoofdpijn, schouders, rug of een andere plek in je lichaam, fysiek. Of je ervaart het in je gevoel bijvoorbeeld: besluiteloosheid, moe, boos, angstig. Eigenlijk alles wat met gedrag te maken heeft, psychisch.

Het moment dat een emotie je raakt (triggers) gebeurt er direct iets in je lichaam. Dit kan bewust gebeuren door ergens ineens pijn te krijgen of door je reactie in gedrag. Het kan ook onbewust gebeuren. Dan heb je het niet meteen in de gaten maar merk je zelf, of je omgeving, na verloop van tijd wel verschil in bijvoorbeeld: gedrag (humeurig, snel geprikkeld, verdrietig, boos, slapeloosheid enz.) of je krijgt pijn in je lichaam.

Je lichaam geeft aan hé hier zit iets neem er even de aandacht voor. Vaak doen mensen dat niet en lopen door totdat het erger wordt.


Wat gebeurt er tijdens een NEI sessie?

Tijdens de sessie zoek ik met behulp van de Biotensor naar de emoties en gebeurtenissen die jij bewust of onbewust hebt ervaren als vervelend. Ze zijn de oorzaak van de klacht waar je uiteindelijk last van hebt gekregen. We bespreken dit samen waardoor gebeurtenissen en emoties die je je niet, of niet meer, herinnerde weer bewust wordt. Als je er liever niet over praat is dat ook prima! Het gaat erom dat jij het herkent waardoor je het gaat begrijpen en verwerken. De spanning gaat daardoor weg en dat verminderd de klacht of laat de klacht verdwijnen.

  NEI voor kinderen & ouders uitgelegd:

Je maakt iets mee en daarbij voel je een gevoel (emotie). Dat gebeurt de hele dag door, soms weet je het en soms niet.

Het kan zijn dat je het gevoel niet snapt. Meestal ben je dan nog heel klein, baby-peuter-kleuter… Vanaf 7 jaar ga je steeds beter begrijpen wat je voelt. 

Als je iets meemaakt voel je in je buik of dat fijn of vervelend is. Misschien denk je aan iets wat je eerder meegemaakt hebt en wat je toen ook niet fijn vond. Je hoofd is dan zo slim dat hij dat gevoel in een kamertje wegstopt. Om dat vervelende gevoel nooit meer te gaan voelen ga je de volgende keer anders doen, je beschermt jezelf.

Voorbeeldje:

Iemand in de klas vind jou nieuwe broek stom en zegt dat tegen je. Dan voel je je bijvoorbeeld verdrietig of onzeker, is mijn broek echt zo stom?

  • Dan kun je kiezen:
  • 1 – prima, IK vind mijn broek wél mooi! 😊
  • 2 – oh .. nou vind zeker iedereen mijn broek stom… 🙁 

Bij nr. 2 kan het zijn dat je de volgende keer alleen nog broeken aan doet die iedereen aan heeft. Dat is veilig. Dan hoef je dat vervelende gevoel, wat je toen hebt gevoelt, nooit meer te voelen.

Maar dat is natuurlijk niet fijn, jij wil gewoon aan trekken wat jij mooi vind!

Zo kan een gevoel met emotie ontstaan en zich verstoppen in een kamertje in je hoofd of lichaam zonder dat je het in de gaten hebt maar wel met een reactie die je meeneemt naar als je groter wordt.

Dit is een voorbeeld van mij. Heb jij ook een voorbeeld?


Voor de ouders & kind:

Het gedrag van een kind is niet het kind zelf, maar laat zien dat er iets niet lekker zit. Hij of zij voelt zich niet fijn omdat er een onverwerkte gebeurtenis (emotie) dwars zit die vraagt om gezien en opgeruimd te worden.

Met het gedrag kan bedoelt worden bijvoorbeeld: moeilijk slapen, zindelijkheid, ontroostbaar huilen, moeilijk contact maken, ADHD, dyslexie, Autisme enz. Met behulp van NEI-Neuro Emotionele Integratie kunnen we dit onderzoeken! In het filmpje van de universiteit wordt duidelijk uitgelegd dat emoties een grote rol spelen bij gedrag van kinderen en volwassenen. 

Heeft je kind ergens last van wat er niet bij staat en twijfel je of NEI daar iets in kan betekenen? Mail me gerust ik beantwoord je vraag graag!

Mail

kittyengelen1978@icloud.com  


Onderzoek heeft bewezen dat een foetus in de buik bij moeder al emoties voelt en kan overnemen. Kinderen voelen heel veel maar kunnen het meestal niet plaatsen. We noemen het HSP, hoog gevoeligheid, nieuwetijds kinderen maar in mijn ogen zijn alle kinderen gevoelig.

Spelenderwijs ga ik met kinderen in gesprek, belangrijk daarbij is dat een kind zich op zijn gemak voelt. Kinderen weten vaak heel goed wat ze willen!

Gedrag bouwt zich op. Je beschermt jezelf voor een gevoel wat niet fijn is geweest of wat je niet gesnapt hebt en wat je eigenlijk nooit meer wilt voelen. Er word vaak gezegd: ‘je groeit er wel overheen’.

Helaas gaat daar de kern niet mee weg. Je leert jezelf aan om ermee om te gaan door er omheen te werken, het uit de weg te gaan, ontwijken. Kun je bijvoorbeeld niet goed rekenen of schrijven dan gaat een kind het uit de weg anders voelt het keer op keer teleurstelling dat de rest het wel begrijpt en jij niet.

Dat kan de basis zijn voor bijvoorbeeld angst. Angst om iets fout te doen, faalangst. Er zijn tal van voorbeelden want geen kind is hetzelfde.

Uiteindelijk worden deze kinderen volwassen en zijn er zoveel laagjes opgebouwd rondom een emotie/disbalans dat het dus heel belangrijk is om naar het geheel van de persoon te kijken en de focus weg te halen van alleen de klacht.